Η ΧΟΡΩΔΙΑ " ΑΜΦΙΩΝ " ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΚΑΛΗΣ

http://www.youtube.com/watch?v=dO_xqkQqhng

| | Αποστολή σε φίλο | 0

ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

Το Σάββατο 1-6-2013, ώρα 8μ.μ.στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Χαϊδαρίου, η Χορωδία του Αμφίονα, το Χορευτικό τμήμα της Ένωσης Δαρδανελιωτών Νικαίας "ʼγιος Θεόδωρος" και οι "Ταρατσόγατοι" Χαϊδαρίου θα προσφέρουν ένα ευχάριστο βράδυ με Μουσική, Χορό και Τραγούδι.

Την Πέμπτη 6-6-2013 το βράδυ, η Χορωδία μας συμμετέχει σε Χορωδιακή συνάντηση, που διοργανώνει ο Δήμος Κορυδαλλού, στο ανοιχτό θέατρο "Θαν. Βέγγος".

Την Κυριακή 16-6-13, στις 7μ.μ.,η Μικτή Τετράφωνη Χορωδία μας παίρνει μέρος στο 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών του Δήμου Διονύσου, που πραγματοποιείται στο Αρσάκειο Εκάλης. smileygrinshocked


| | Αποστολή σε φίλο | 0

Ο ΑΜΦΙΩΝ ΣΕ ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Το Σαβ/κο 25-26 Μάη, η Χορωδία μαζί με τους φίλους της εκδράμει στην ορεινή Ναυπακτία, με διανυκτέρευση στη Ναύπακτο. Λέμε να περάσουμε καλά! rolleyeswink

| | Αποστολή σε φίλο | 0

Ο musicheaven.gr γράφει για τη Χορωδία μας

ΜusicHeaven

γράφει ο Γιώργος (jorge) Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2006


Σε μια γειτονιά του Χαϊδαρίου, εδώ και πολλά χρόνια, ο πολιτισμός ανθεί χάρη στο Μουσικό Εργαστήρι Χαϊδαρίου 'ο Αμφίων'. Διάφορες ηλικίες ποικίλων επαγγελμάτων, όλοι όμως με κοινό παρονομαστή την αγάπη τους για τη μουσική, ενώθηκαν σε μια προσπάθεια κοινή: Να προσφέρουν μέσα από τη μουσική στους εαυτούς τους, στα παιδιά τους, αλλά και στον τόπο γενικότερα. Δούλεψαν και δουλεύουν αφιλοκερδώς με μοναδικό σκοπό την ανάπτυξη των πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων, τη δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων και την ανάπτυξη και καλλιέργεια δεσμών και σχέσεων. Με κινητήρια δύναμη πάντα τη σωστή μουσική αγωγή.

Πρόεδρος σε αυτή την προσπάθεια είναι ο Παντελής Μουρελάτος από την Κεφαλονιά. Αντιπρόεδρος, o Λευτέρης Εγγλέζος, το μέλος του MusicHeaven Left, που γνωρίσαμε στο 3ο Live του MusicHeaven.

Ας γνωρίστουμε λοιπόν τον Αμφίονα, μέσα από σχετικές φωτογραφίες από το Μέγαρο Μουσικής, την Ιταλία, την Αίγυπτο και αλλού...
Από τα μέλη της μικτής τετράφωνης χορωδίας, η οποία λειτουργούσε από το 1986 στο Πνευματικό Κέντρο Χαϊδαρίου, ιδρύθηκε το έτος 1999 ο μη κερδοσκοπικός Σύλλογος: ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ «Ο ΑΜΦΙΩΝ». Εκτός της Μικτής τετράφωνης χορωδίας, σήμερα λειτουργούν με εξαιρετική επιτυχία, τα τμήματα Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας, καθώς και τμήμα εκμάθησης Χορών. Η μικτή τετράφωνη χορωδία σήμερα αριθμεί γύρω στα 70 ενεργά μέλη, που είναι στην πλειοψηφία τους ερασιτέχνες χορωδοί. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει Προκλασσικά, Κλασσικά, Βυζαντινά, Εκκλησιαστικά, Δημοτικά και Ελαφρά σύγχρονα έργα, Ελλήνων και ξένων συνθετών.


Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Στην προσφορά της στον πολιτισμό περιλαμβάνονται οι εμφανίσεις της σε πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις, είτε σαν διοργανώτρια είτε σαν καλεσμένη από διαφόρους φορείς, όπως στο Πολυτεχνείο των Αθηνών, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Πολεμικό Μουσείο, στην Παλαιά Βουλή, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου των Αθηναίων, στην Εστία Ποντίων της Νέας Σμύρνης, στο Κολέγιο Αθηνών, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς, καθώς και στην Κοινότητα των Αφιδνών και στο Αρσάκειο Εκάλης, όπου συμμετείχε στην παρουσίαση των Έργων «Ο Θησέας των Αφιδνών» και «Λειτουργία στο Μιστρά» του συνθέτη Κώστα Μπαλάσκα.


Στην Αίγυπτο


Το Σεπτέμβρη του 1994, στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας, συμμετείχε στην παρουσίαση του έργου του Ιωσήφ Μπενάκη «Αλέξανδρος ο Μέγας» και την 1η Αυγούστου 1997 στο Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό) Στάδιο, συμμετείχε στην τελετή έναρξης του 6ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου «Αθήνα 97», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Βαγγέλη Παπαθανασίου και τη συμμετοχή της Μονσερά Καμπαγιέ.


Όμορφες στιγμές από εκδρομή-συναυλία στην Ρώμη


Έχει κάνει αξιόλογες παρουσίες στο εξωτερικό, όπως στο Ίνσμπρουκ και το Βάατενς της Αυστρίας, όπου με απευθείας μετάδοση από την Αυστριακή Ραδιοφωνία εκπροσώπησε επάξια το Ελληνικό τραγούδι. Επίσης, στη Μουσική Ακαδημία της Φιλιππούπολης της Βουλγαρίας, στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Μπίλεφελντ της Γερμανίας, σε σειρά πόλεων της Κύπρου, στο Ακροπόλιουμ (Μέγαρο Μουσικής) της Καρχηδόνας (Καρθαγένη) της Τυνησίας, στο Τρέντο της Ιταλίας, στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, στη Βαλέτα της Μάλτας, στη Ρώμη της Ιταλίας, στην Αλεξάνδρεια και το Κάιρο της Αιγύπτου και στην Κωνσταντινούπολη.


Συναυλία στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο


Από το έτος 2003 εκδίδει το μηνιαίο ενημερωτικό περιοδικό με ποικίλη ύλη: «ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΜΦΙΟΝΑ», ενώ έχει κυκλοφορήσει, με τη μικτή τετράφωνη χορωδία: κασέτα με τον τίτλο «Μουσικές ανάσες» και μουσικό c.d. με τίτλο «..μια άλλη άποψη» και με την Παιδική χορωδία c. d. Με τίτλο “Ο γύρος του κόσμου σε 30΄». Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Μαέστρος της μικτής Τετράφωνης χορωδίας είναι ο Καθηγητής Μουσικοπαιδαγωγός κ. Κώστας Πατσαντζόπουλος, στις προσπάθειες του οποίου οφείλεται η ίδρυση και η συνέχιση της δημιουργικής ύπαρξης της Χορωδίας.

Web Site: www.amphion-music.gr
Διεύθυνση: ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ 7β * Τ. Κ. 124 61 – ΧΑΪΔΑΡΙ
Τηλ. & fax: 210 53 21 543
0
Γιώργος (jorge)O Jorge είναι ο ιδρυτής του MusicHeaven. Είναι Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής με μεταπτυχιακό στα Δίκτυα, έχει σπουδάσει κιθάρα, έχει παίξει κιθαρίστας σε μικρά σχήματα...


| | Αποστολή σε φίλο | 0

ΑΜΦΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΡΑΤΣΟΓΑΤΟΙ

Με πολύ κέφι και χορό πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός μας ,σε ένα κατάμεστο 'ΑΓΓΕΛΟ " , με τη συνοδεία των " ΤΑΡΑΤΣΟΓΑΤΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ". Μια μικρή γεύση από το γλέντι μας μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση :

http://www.youtube.com/watch?v=DCGCny5eCUw που επιμελήθηκε ο φίλος κ. Γιώργος Δρακόπουλος.


| | Αποστολή σε φίλο | 0

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΜΑΣ

Στην Ταβέρνα " Ο ΑΓΓΕΛΟΣ " , Στρατ. Καραϊσκάκη και Κοραή , στο Χαϊδάρι , ώρα 20.30 , θα γλεντήσουμε αποκριάτικα , με τους "δικούς μας" ΤΑΡΑΤΣΟΓΑΤΟΥΣ ,με ένα κεφάτο και πολύ χορευτικό πρόγραμμα. Σας περιμένουμε να ξεχάσουμε ,για λίγο ,την κρίση.winksmileywink

| | Αποστολή σε φίλο | 0

Διασκεδαστικό κλείσιμο της Μουσικής Χρονιάς

smileysmiley
Με τη συμμετοχή όλων των Χορωδών του Συλλόγου και τη συνοδεία των " Ταρατσόγατων " ,σε ένα τραγουδιστικό φαγοπότι , έληξε η φετεινή Μουσική Περίοδος , μέσα σε ατμόσφαιρα γλεντιού , χορού και αισιοδοξίας .
Τώρα , ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ , ΩΡΑ 8 Μ.Μ , για δυναμικές μουσικές εμφανίσεις.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


| | Αποστολή σε φίλο | 0

Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΜΑΣ 29 ΓΕΝΑΡΗ 2012

smiley Ο Σύλλογός μας κόβει την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του , γλεντώντας με την " Αθηναϊκή Κομπανία " στο κέντρο " Κοκκινιώτισσα " ( 7ης Μαρτίου 101 - πρώην Κονδύλη - στη Νίκαια ) την Κυριακή 29 Γενάρη και ώρα 1.30 το ΜΕΣΗΜΕΡΙ 'grin'

| | Αποστολή σε φίλο | 0


<<< Προηγούμενο Επόμενο >>>